Mensen achter de schermen: beeld en geluid

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Informatie diversen
Alma Uitvaartzorg is de duurzame uitvaartonderneming van Het Gooi.

‘Beeld en geluid’ is een wezenlijk onderdeel van een afscheid, we doen dan ook altijd ons best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar ook al testen we altijd alles van te voren, soms hebben we last van haperende techniek.

Ieder crematorium heeft een  muziekkamer, waar vanuit alles wordt bediend.
Als je een dagje met hen meeloopt, begrijp je niet dat het altijd weer goed gaat. Uitvaartbegeleiders die nog geen kaas hebben gegeten van de digitale wereld, gooien alles bij hen over de schutting. En ze weten het iedere keer weer op te lossen, echt ongelofelijk. Losse foto’s en presentaties die door de kleinkinderen in elkaar zijn geknutseld, maar totaal niet kloppen. Presentaties waar muziek in verwerkt zit, maar wat je niet kan afspelen. Muziek vol met applaus of vervelende ruis… Bijna alles kunnen ze oplappen, echt knap.
Niet dat dit nou een oproep is om alles over de schutting te gooien, dit is een blijk van waardering voor de mensen die dat allemaal regelen.

Op veel locaties is er helemaal niets en moet alles worden opgebouwd. Wij werken met een paar bedrijven, waarvan wij weten dat het altijd goed gaat.
Leurs Events voor Beeld en Geluid en AR Video voor livestreams en video-opnames. ‘Op locatie’ werken is altijd lastig; een kleine ruimte of ineens een groot weiland of een tent. Eigenlijk altijd situaties die niet standaard zijn. Daar moet je zorgen voor professionele mensen, ook al zit daar een kostenplaatje aan. We hebben zelfs gezegd dat we alleen nog maar met professionals werken, dus niet meer met installaties van families zelf. Dat was goedkoper, maar er ging te vaak iets fout.

We huren hen ook in voor het maken van beeldpresentaties of het klaarmaken van laptops voor gebruik in crematoria zonder geavanceerde muziekkamer. Daar moeten wij zelf het beeldmateriaal aansturen en ‘onze’ beeld en geluid mensen zorgen er dan voor dat we dat op een goeie manier kunnen doen.

Maar de basis blijft dat de familie (als ze dat kan) zelf alles zo goed mogelijk moet aanleveren. Wij maken het dan verzendklaar en versturen alles naar de diverse partijen om het te testen en te laten in-programmeren.