Welkom

Welkom bij Alma Uitvaartzorg

Sterven is de afsluiting van het leven. Ook al weten we dat allemaal, het is verdrietig als het gebeurt. En uitgerekend dán moet in korte tijd veel worden besloten en geregeld voor de uitvaart. Wij bieden u persoonlijke en praktische ondersteuning en verzorgen samen met u het afscheid. In alle rust, met oprechte aandacht voor u en uw wensen.

Alma Uitvaartzorg is een kleine onderneming met jarenlange ervaring en wordt geleid door Barbara Alma. Zij wordt  bijgestaan door collega uitvaartbegeleidsters Alide Teekens, Martha van Seters en Ariane Staat. Ieder is  opgenomen in het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers. Voor extra ondersteuning bij een uitvaart staat het team van gastvrouwen klaar.
Alma Uitvaartzorg is gevestigd in Naarden-Vesting en heeft Naarden, Bussum, Muiden, Muiderberg en het Gooi als haar directe werkgebied. Alma Uitvaartzorg heeft het Keurmerk Uitvaartzorg.

Onze visie

De laatste jaren wordt steeds openlijker gesproken over de dood. Er is ruimte ontstaan voor vernieuwing, voor een eigen invulling. Voor ons betekent dit dat u centraal staat en wij zo min mogelijk een stempel drukken. Wij spreken bewust over uitvaartbegeleiding in plaats van leiding. En we zijn onszelf, we doen geen trucje.

De uitvaart en de dagen ervoor zijn een belangrijk onderdeel van het rouwproces; ze vormen samen de laatste herinnering. Het is fijn wanneer het afscheid recht doet aan de overledene en plaatsvindt in een sfeer die past bij de overledene en bij u. Het vooraf bespreken van de uitvaart kan daarbij helpen, maar ook het zelf actief bijdragen.

Wanneer u op een unieke eigen manier afscheid wilt nemen, is het mogelijk de uitvaart ergens anders dan in een aula te organiseren. Wij werken samen met veel bijzondere locaties, maar een afscheid thuis kan ook een goede mogelijkheid zijn. Kijk op de pagina ‘foto’s‘ voor een impressie.

Een persoonlijke uitvaart hoeft echt niet peperduur te zijn. De uitvaart wordt vormgegeven aan de hand van uw wensen en uw budget.
Wij berekenen geen opslag en daarmee zijn wij onafhankelijk en vrij om voor u te regelen wat bij u past. Wij verzorgen echter geen budget-uitvaarten, omdat het daarbij onmogelijk is om bovenstaande visie waar te maken.

Barbara Alma

Alide Teekens

Martha van Seters

Ariane Staat

“Toen mijn man overleed, heb ik ervaren hoe belangrijk goede uitvaartbegeleiding is. Het afscheid was fijn en paste bij ons en dat heeft heel erg geholpen in de tijd erna.
Uitvaartbegeleiding is een prachtig vak. Ik beschouw het als een eer dit bijzondere moment in het leven van mensen te mogen begeleiden.”
Barbara Alma – uitvaartbegeleidster

Alma Uitvaartzorg is lid van Greenleave en wij werken waar mogelijk fairtrade, duurzaam en ecologisch verantwoord; kisten van duurzaam hout, fairtrade manden, elektrische auto’s c.q. biogas, condoleance materialen van herbruikt plastic, drukwerk op FSC papier ed.