Welkom

Welkom bij Alma Uitvaartzorg

Alma Uitvaartzorg is een kleine onderneming met jarenlange ervaring. Ons team bestaat uit 4 bevlogen uitvaartbegeleidsters; fijne vrouwen, die goed kunnen luisteren en u kunnen gidsen door uitvaartland.

U heeft te maken met 1 uitvaartbegeleidster vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Alma Uitvaartzorg wordt geleid door Barbara Alma. Zij wordt bijgestaan door Alide Teekens, Ariane Staat en Martha van Seters; iedereen is opgenomen in het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers.

We bieden u persoonlijke en praktische ondersteuning na het overlijden. We kunnen u informeren over alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn en we kennen regio het Gooi en omstreken op ons duimpje. Aan de hand van uw wensen stellen we met u het afscheid samen. In alle rust!

Uitvaartbegeleiding is ons vak, dat we met passie uitoefenen en we doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u later kan terugdenken aan een prachtig afscheid.

Alma Uitvaartzorg is gevestigd in Naarden-Vesting en heeft Naarden, Bussum, Muiden, Muiderberg en het Gooi als haar directe werkgebied. Alma Uitvaartzorg heeft het Keurmerk Uitvaartzorg.

Onze visie

De laatste jaren wordt steeds openlijker gesproken over de dood. Er is ruimte ontstaan voor vernieuwing, voor een eigen invulling. Voor ons betekent dit dat u centraal staat en wij zo min mogelijk een stempel drukken. Wij spreken bewust over uitvaartbegeleiding in plaats van leiding. En we zijn onszelf, we doen geen trucje.

De uitvaart en de dagen ervoor zijn een belangrijk onderdeel van het rouwproces; ze vormen samen de laatste herinnering. Het is fijn wanneer het afscheid recht doet aan de overledene en plaatsvindt in een sfeer die past bij de overledene en bij u. Het vooraf bespreken van de uitvaart kan daarbij helpen, maar ook het zelf actief bijdragen.

Wanneer u op een unieke eigen manier afscheid wilt nemen, is het mogelijk de uitvaart ergens anders te situeren dan in een aula. Wij werken samen met veel bijzondere locaties, maar een afscheid thuis is soms ook een fijne optie. Kijk op de pagina ‘foto’s‘ voor een impressie.

Een persoonlijke uitvaart hoeft echt niet peperduur te zijn. De uitvaart wordt vormgegeven aan de hand van uw wensen en uw budget.
We kennen geen opslag op diensten en producten van derden en geen bonusregelingen. We zijn dus onafhankelijk en vrij om voor u te regelen wat bij u past.  Wij verzorgen echter geen budget-uitvaarten, omdat het daarbij onmogelijk is om bovenstaande visie waar te maken.

Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Het Gooi

Barbara Alma

Alide Teekens

Martha van Seters

Ariane Staat

“Toen mijn man overleed, heb ik ervaren hoe belangrijk goede uitvaartbegeleiding is. Het afscheid was fijn en paste bij ons en dat heeft heel erg geholpen in de tijd erna.
Uitvaartbegeleiding is een prachtig vak. Ik beschouw het als een eer dit bijzondere moment in het leven van mensen te mogen begeleiden.”
Barbara Alma – uitvaartbegeleidster

Alma Uitvaartzorg is lid van Greenleave en wij werken waar mogelijk fairtrade, duurzaam en ecologisch verantwoord; kisten van duurzaam hout, fairtrade manden, elektrische auto’s c.q. biogas, condoleance materialen van herbruikt plastic, drukwerk op FSC papier ed.