Kosten en verzekeringen

Kosten en verzekering

De kosten

In 2024 berekenen wij een basis tarief van 2265,00 euro voor het regelen van de uitvaart en de nazorg, met een opslag van 226,50 euro voor controle bij een thuisopbaring en een uitvaart op (meer dan 1) locatie.
Wij krijgen geen provisie en berekenen geen opslag over alles wat wij voor u inhuren of inkopen. Dus geen winst op producten. Daarmee voeren wij het gangbare tarief, maar zijn wij onafhankelijk en vrij om voor u te regelen wat bij u past.

Omdat iedere uitvaart uniek is, kunnen wij hier geen uitvaartcalculator plaatsen. In plaats daarvan bespreken wij graag uw wensen samen met u. In zo’n gesprek zetten we samen uw wensen op een rijtje en maken we een indicatie van de kosten. Zo’n gesprek verplicht u tot niets en is gratis.

Dit is tevens de reden dat wij niet werken met offertesites; iedere uitvaart is uniek en past bij ons niet in een standaard offertesysteem.

Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 6500 en 12.500 euro.
Ook met een ‘klein’ budget, kan het afscheid op een persoonlijke manier worden gehouden. Kosten die van invloed zijn op het totaal, maar waar creatief mee kan worden omgesprongen, zijn de kosten van een advertentie, volgwagens en consumpties. Ook zit er een groot verschil tussen de kosten van cremeren en begraven.
Wij verzorgen geen ‘budget uitvaarten’, omdat het daarbij onmogelijk is om de kwaliteit waar wij voor staan waar te maken.

Bent u verzekerd?

Iedere polis is anders, maar uitvaartverzekeringen zijn grofweg te verdelen in naturaverzekeringen en kapitaalverzekeringen.

Een naturaverzekering wordt ook wel pakketverzekering genoemd. Zo’n verzekering keert uit in goederen en diensten. In zo’n pakket zitten dan o.a. een vastgesteld aantal rouwkaarten, een rouwauto en een standaard kist. Wanneer van dat pakket wordt afgeweken, moet u bijbetalen.

In geval van de kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag in euro’s uitgekeerd.

Daarnaast bestaat de uitvaartdeposito. Hierbij betaalt u vooraf een bedrag zodat uw uitvaart alvast betaald is. U zet dan een eenmalige storting ‘in deposito’ bij een uitvaart- of verzekerings-maatschappij.

—–

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar. Dat is niet zo.

Wel is het zo, dat bij een natura-verzekering in zo’n geval het pakket diensten wordt omgezet in een geldbedrag. Dit bedrag is vaak lager, waardoor u geld moet bijbetalen.
Sommige verzekeringsmaatschappijen keren uit op basis van de uitvaartnota. Per onderdeel wordt dan gekeken wat wel en wat niet wordt vergoed.

Bij een kapitaal-verzekering is de keuze voor een uitvaartondernemer meestal niet van invloed op de uitkering. Bij sommige verzekeringen moet u het melden als u een andere ondernemer wenst, dan die in uw woonplaats.

Sommige mensen hebben jaren terug een polis afgesloten, maar de verzekeraar van toen bestaat niet meer. Wij kunnen deze polissen voor u afhandelen.

Alma Uitvaartzorg biedt ondersteuning in Naarden, Bussum, Muiden, Muiderberg, Gooise Meren, Wijdemeren, Huizen, Blaricum, Laren, Baarn, Gooi eo. en andere plaatsen in overleg.