Drukte bij een kleine uitvaartonderneming

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma UitvaartzorgTags ,
Alma Uitvaartzorg is een kleine onderneming met veel ervaring.

Drukte bij een kleine uitvaartonderneming….. Het klinkt misschien gek, maar wij zeggen soms Nee. Wij sluiten dan de deuren voor mensen waar we geen voorgesprek mee hebben gehad en die verder bij ons niet bekend zijn. Dat doen we als het druk is, we willen voldoende aandacht kunnen houden voor de nabestaanden.

Niet iedereen beseft zich dat er niet altijd plek is. Ieder jaar gebeurt het een paar keer dat mensen ons bellen en wij moeten zeggen dat wij de uitvaart niet kunnen aannemen. We proberen de familie dan onder te brengen bij een collega, maar dat lukt niet altijd.

Grote ondernemingen hebben meer armslag, er zijn ook kleinere ondernemingen die nooit Nee zeggen, maar wij voelen ons er goed bij om dat wel te doen. Het is wel naar voor de nabestaanden in kwestie, vandaar dit berichtje.

Je kan iedere uitvaartonderneming bellen voor een gesprek, meestal is dat vrijblijvend. Zo’n gesprek leidt meestal tot meer vragen dan antwoorden, maar dat is goed.. dat geeft je tijd om over de dingen na te denken. Je weet wat je kan verwachten en het geeft rust dat alles geregeld is.
Er zijn mensen die 3 verschillende ondernemingen uitnodigen om te kunnen vergelijken. Dan gaat het vaak niet om het geld, maar om de klik. Past de werkwijze van de onderneming bij jou, het is een bijzonder proces dat je met elkaar mee gaat maken. Met een voorgesprek verlaag je voor jezelf de drempel en zorg je voor rust op het moment dat het zover is.