begraafplaatsen in het buitenland

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma Uitvaartzorg, BegravenTags ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en het Gooi

Nu de lente is gevorderd en het hier iets rustiger wordt, gaan we een voor een op vakantie. En omdat we allemaal gepassioneerd uitvaartbegeleidster zijn, komen er geen foto’s op de app van lekker eten, maar van begraafplaatsen.

Heerlijk is het om in het buitenland op je gemakje over een begraafplaats te slenteren. Je loopt door de geschiedenis van een dorp of stad en als je goed kijkt kan je zoveel zien…. Vissers-gezinnen waarvan vele mannen liggen begraven, burgemeesters met grote soms protserige graven en kinderen met kleine steentjes op hun graf.

Ben je wel eens in Parijs geweest op begraafplaats Père-Lachaise?  Het is een bijzondere plaats waar je kan dwalen op zoek naar beroemdheden. Je kan daar ook een tour doen, dan loop je iets gerichter over deze enorme begraafplaats.
Maar ben je wel eens op begraafplaats Zorgvlied geweest? Dat ligt bij Amsterdam, aan de Amstel, en is een prachtige plek. De beroemdheden zijn Nederlands en vaak voor ons bekender dan de mensen in Parijs. Ook hier kan je een tour doen, je krijgt dan een plattegrond mee, maar gewoon rondlopen is hier heerlijk. Achterin heeft de begraafplaats een stuk aangewezen waar kunstenaars hun gang kunnen gaan, los van alle reglementen. Daar ligt Herman Brood, maar ook een grote crimineel die een enorme aap op zijn graf heeft laten plaatsen…

Kijk voor andere begraafplaatsen eens bij RememberMe. Prachtige plekken over de hele wereld, zelfs onder water!