Doornen aan bloemen

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Informatie diversen
Alma Uitvaartzorg in Naarden heeft diverse goeie bloemisten in haar assortiment

Al eerder heb ik eens geschreven over bloemen op een uitvaart. Vaak zijn het prachtige stukken, tegenwoordig is het allemaal niet meer zo stijf, maar zien we de meest mooie veldboeketten en ‘losse’ kleurige stukken. Maar….

Als je losse rozen meeneemt, haal ze dan uit het plastic en haal de doornen eraf! Afgelopen week pakte ik losse rozen op en heb me gemeen bezeerd aan de stekels die er nog aan zaten. De kleine doornen zijn nog gemener dan de grote.

Los van deze tip nog wat bloem-issues, om herhaling te voorkomen!

Het grootste stuk dat ik ooit heb gezien was verdeeld in 2 delen, de delen moesten ieder door 2 mensen worden gedragen en zijn meegesjouwd van kerk naar begraafplaats. Het was geen stuk van de familie, kon dus niet op de kist worden gelegd, was te groot voor de rouwwagen en moest met particulieren mee in de auto. De eigenaar heeft zich nooit kenbaar gemaakt, er zat geen kaartje bij.

Het hoogste stuk was een stuk met uienbollen erin. Die zijn hoog en niet buigzaam. Het stuk paste niet rechtop in de rouwwagen en is op z’n zij vervoerd. Het kwam er heel weer uit, maar dat was een gelukje.

Het meest onhandige stuk was een boeket bloemen, dat door de bloemist zo was gemaakt dat zou kunnen staan. Met onderaan een doorsnede van 30 cm was het redelijk stabiel, we konden het ergens tegen laten leunen, maar het was zo groot dat we het nergens kwijt konden zonder andere bloemen te beschadigen en ik zat van top tot teen onder het stuifmeel.

Een vaak voorkomend probleem is water in de schalen van gestoken stukken. Laat het water alsjeblieft uit de schaal lopen voor je naar het afscheid gaat. Het maakt het stuk onnodig zwaar en zorgt soms voor een waterballet.

Bloemen zijn fijn, ze ruiken lekker en kleuren het afscheid.
Maar als je deze tips ter harte wil nemen, zijn wij blij!