Bloemen rond de kist

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Het 'laatste huis'Tags , , ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en het Gooi

November is de tijd van de ondernemersborrel, bijna alle crematoria organiseren avonden waarbij de diverse ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Altijd heel gezellig! Zo sprak ik afgelopen week Steven en Ole, van kistenmaker Unigra.

Unigra brengt einde dit jaar een nieuwe kist uit; model Fiori, bij deze kist kan je bloemen aan de zijkant van de plaatsen. Op de beurs was de kist voor het eerst te zien en wij vonden ‘m prachtig.

Ole is geboren in Denemarken en hij vertelde dat vroeger iedereen een bloem uit eigen tuin meenam voor een uitvaart. Om de kist zat een touw gedraaid. Je vouwde het touw open, stak de bloem ertussen en de bloem zat dan klem tussen het touw. Net als vroeger toen de was werd opgehangen zonder wasknijpers.

Nooit geweten dat in Scandinavië een bloemenband al lang geleden in gebruik was. Een aantal jaren geleden kwam Jantine Kraaijeveld met de bloemenband, een prachtige band die je om een kist of mand kan binden om bloemen in te steken. Nu dan Unigra met bloemen in de kist verwerkt.
Mooie en fijne innovaties!