hoeveel mensen morgen er nou komen op een uitvaart?

Geplaatst op Categorieën Algemeen, CoronaTags , ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden

Er blijkt bij mensen nog veel onduidelijk over de aantallen mensen die mogen komen met een uitvaart. Op dit moment gaat het niet meer om een maximum aantal mensen, maar over het maximale aantal vierkante meters waarbinnen mensen passen. Iedere locatie heeft een m2 meting gedaan, waarbij het aantal mensen dat naar binnen mag is vastgelegd. Wij hebben een lange lijst van locaties en hun aantallen. Die aantallen zijn ‘ex medewerkers’. De uitvaartbegeleidster kan je de aantallen precies vertellen.

Ook is het zo dat alle genodigden een reserveringslijst moeten invullen of een registratieformulier en zij moeten zitten op vaste plaatsen. Wanneer er een hapje en een drankje wordt geschonken, moeten de genodigden zitten en mag de familie langs de tafels lopen om hen te begroeten. Begroeten met een ‘elleboogje’, want omhelzen is nog steeds niet mogelijk.

Er mag dus al heel veel meer, maar helemaal zonder regels is het nog niet. Wij krijgen inmiddels nare opmerkingen en worden helaas soms onheus bejegend over deze regels.  Jammer, we kunnen ons heel goed voorstellen dat je juist op zo’n moment een arm om iemand heen wil leggen, maar we zeggen het niet voor niets.

Een tijdje terug zei een mevrouw tegen mij: ‘Mevrouw, ik voel met zo veilig bij u”. Dat is de andere kant van het verhaal en als mensen de Corona regels niet willen of kunnen begrijpen, vind ik dat eigenlijk (zeker met een R getal van 2,9) een beetje kortzichtig.