Het volume van uitvaartmuziek

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Informatie diversen
FB Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en omgeving

Misschien een raar onderwerp, maar het volume van de muziek bij een afscheid is vaak een heikel punt.

Wij krijgen gelukkig eigenlijk nooit klachten, maar er wordt wel eens iets gezegd over het volume van de muziek. Vaak heeft dat te maken met het gehoor van de luisteraar.
We hebben vaak te maken met oudere mensen en net als dat je op een gegeven moment het idee hebt dat de krant de letters steeds kleiner gaat afdrukken (het ligt niet aan de krant, maar jij hebt een bril nodig), denken veel oudere mensen dat de muziek steeds zachter wordt afgedraaid.
Helaas is het zo dat bij ouderen met een gehoorapparaat, de muziek juist komt binnen denderen. De middenweg is soms lastig te vinden, vooral bij zachte vioolconcerten of orkestmuziek met pauken. We doen ons best, maar we kunnen niet altijd iedereen plezieren helaas.

Tegenwoordig vertellen we bij het welkom heten bij een crematorium, dat er een zgn. ringleiding-systeem is. Mensen met een gehoorapparaat (bij de nieuwere apparaten) kunnen deze dan op de stand ‘ringleiding’ zetten, de tonen komen dan gelijkmatiger binnen. Veel mensen weten niet dat ze die stand hebben c.q. oudere apparaten hebben het niet. Mocht u oudere mensen kennen met dit volumeprobleem, vraag dan eens naar dat knopje. Het is voor veel mensen fijn om te weten! Ringleiding is er ook meestal in kerken, concertzalen ed. en wordt meestal met een bordje aangegeven.