Footprint Challenge

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Nieuwe ontwikkelingen
FB Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en omgeving

Op 5 april 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt van de Dela – Yarden – Greenleave Footprint Challenge. Leuk in het kader van alle verhalen over duurzaamheid. Er zijn een aantal gegadigden, in april weten we meer.

Eternal Stones: Verhuur van grafstenen. De stenen zijn te huur en de namen worden er met losse plaquettes opgezet voor de duur van de huur van het graf.

Invisio afscheidsmodule: De Buitenkist waar we het eerder over hadden, maar dan in de vorm van een biokist. Met daaromheen een frame waar je losse panelen in kan schuiven in verschillende combinaties, zodat je de kist toch een beetje ‘eigen’ kan maken.

Ecor: Biologische afbreekbare panelen, waar kisten van kunnen worden gemaakt.

Cinisafe: De biologisch afbreekbare urn, waar de as in wordt bewaard gedurende de wettelijke termijn van een maand en die kan worden meegegeven aan de nabestaanden.

Bios Urn: Biologisch afbreekbare vaas van kokosnoot, turf en cellulose. De vaas heeft een systeem dat een zaailing kan ontkiemen in aarde en later kan wortelen in de as. Op die manier kan je zelf een boom grootbrengen in de as van je dierbare.

Extreme Eco Solutions: Een grafmonument gemaakt van composietafval, met de uitstraling van natuursteen.

Christann: Een eco zelfbouwkist.

bron: vakblad Uitvaart mrt 2018