Ecologisch beheer op de begraafplaats

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags , ,

Deze week ging ik met familie mee om een graf uit te zoeken op de algemene begraafplaats van Bussum. Deze begraafplaats heeft een oud historisch deel en daar was ik al een tijdje niet meer geweest. In eerdere jaren was het verwaarloosd, niet echt aantrekkelijk om te zijn.

Wat een verrassing was het om er nu te lopen. Er is een nieuwe beheerder aangesteld en hij is heel erg hard aan het werk om alle begraafplaats van Gooise Meren aan te pakken. Het resultaat wordt langzaam zichtbaar. Nieuwe paden met vers grind, mooie nieuwe bomen, andere mogelijkheden voor urnen en nu ook ecologisch beheer!
Er wordt op het oude deel nog maar 2x per jaar gemaaid en het resultaat is indrukwekkend. Er komen zeldzame bloemen terug en het is er prachtig!

Het is wel zo dat de een het mooi vindt en de ander het afschuwelijk vindt. Er zit weinig tussenin. Er zijn ook maar weinig plekjes waar nog begraven kan worden, dus dat komt goed uit. Maar ik vind het een aanwinst en een prachtige plek waar de natuur een beetje haar gang mag gaan.