Panty’s?

Geplaatst op Categorieën Algemeen

Elke zomer is het dezelfde discussie: Panty’s of niet bij een uitvaart.
Inmiddels laten we het van de temperatuur en het gezelschap afhangen. Boven de 25 graden is het een twijfelgeval, boven de 30 gaan we zonder. Niemand heeft er iets aan als we flauwvallen. Maar als we vermoeden dat het hele gezelschap panty’s aanheeft, doen we panty’s aan. Soms laat ik het erop aankomen en stop ik een paar in mijn tas die ik dan last minute nog aan kan trekken.

Jaren geleden heb ik gastlessen gegeven bij een opleiding voor uitvaartbegeleiding. De les ging over ‘Wie je bent als uitvaartbegeleidster’ en kleding speelt daar een grote rol in. Net als make-up, haar en sieraden.

Het is lastig want de uitvaart gaat niet over jou, maar je moet wel regie uitstralen. Opzichtige kleding is mijns inziens niet gepast, jij bent niet het middelpunt. Te onopvallend is ook niet handig, dan ziet niemand je staan.
Asymmetrische kleding en kapsels, daar blijven mensen op ‘haken’ en horen dan de speeches niet meer. Paarse haren leiden af evenals gekleurde panty’s. Licht- roze, blauw en groen, het doet iets raars met je benen!

Kortom, als je geen uniform wilt dragen, is het af en toe best lastig.