Biologisch afbreekbaar steekschuim

Geplaatst op Categorieën Algemeen, GreenLeaveTags ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden

Bij een uitvaart zijn bloemen echt een item. De meeste mensen vinden het fijn als er bloemen op de kist liggen en veel mensen nemen bloemen mee.

Al die bloemen zijn duur en steeds vaker vinden de nabestaanden dat bezwaarlijk. Ze vinden het fijner als er op de kaart wordt gevraagd om 1 bloem. Al die enkele bloemen vormen met elkaar prachtige boeketten. Bloemen die er heel lang bovenuit steken, knippen we met een snoeischaar vlak voor het afscheid nog even bij.
Wij vragen altijd om een onverpakte bloem. Hou er rekening mee, er zit zoveel plastic omheen gewikkeld!… schadelijk voor het milieu en niet eenvoudig los te knippen om ze in de vaas te kunnen zetten.

Mensen nemen ook vaak boeketten mee, die zijn niet zo duur en zien er prachtig uit. Alleen als iemand wordt begraven, zou ik dat afraden. De boeketten worden op het graf gelegd en krijgen daar geen water. De volgende dag zijn de bloemen eigenlijk al weg.

Bij begraven kan je kiezen voor een gestoken boeket. Het is wel wat duurder. De bloemen worden dan op schuim gestoken, dat kan je water geven en daarmee blijven ze weken mooi.  Als je daarvoor kiest, vraag dan om biologisch afbreekbaar steekschuim. Het plastic dat eromheen zit is bio-plastic en is 100% afbreekbaar. Daar verricht je echt een goede daad mee, want het belast het milieu veel minder.

Tenslotte nog een idee; stuur bloemen een paar weken later naar de weduwe of weduwnaar. In de zee van bloemen valt een boeketje minder niet echt op, maar het is heel fijn om weken later nog bloemen te krijgen!

Alma uitvaartzorg is lid van Greenleave.