Tips over bloemen

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Informatie diversen
Alma Uitvaartzorg in Naarden heeft diverse goeie bloemisten in haar assortiment

Bloemen zijn fijn op een uitvaart, ze zijn mooi, ruiken vaak lekker en bieden troost! Maar bloemen leveren ook vaak logistieke problemen op, vandaar een paar tips:

Als het gaat om een begrafenis, bestel dan een bloemstuk wat gestoken is op schuim. Het is vaak niet veel duurder dan een groot boeket, maar je kan het water blijven geven. Bij een beperkt budget is een plantje ook een mooi idee.
Na het sluiten worden alle bloemen op het graf gelegd en als het goed wordt verzorgd, kan het weken mooi blijven.

Je kan vragen aan de bloemist om munt in het bloemstuk te doen, dat ruikt heerlijk!

Bloemen in een vaas… fijn voor bij mensen thuis, maar heel lastig op een uitvaart. De vaas kan breken, water kan niet mee in de rouwwagen, kortom: liever niet.

Wordt er gevraagd om 1 bloem mee te nemen? Haal deze dan uit het plastic, dan vormt jouw bloem samen met alle andere bloemen een mooi boeket.
Datzelfde geldt voor boeketten, bloemen komen veel beter uit zonder papier en plastic.

Sommige bloemstukken zijn zo groot… het is net of de afzender zichzelf belangrijk wil maken. Die stukken zijn zwaar en kunnen we eigenlijk niet goed vervoeren. Sommigen stukken zijn zo hoog dat ze niet in de rouwwagen passen en laatst was er een stuk wat uit delen bleek te bestaan en door 4 mensen moest worden gedragen!

Als u een wat groter budget heeft, bestel dan bloemen voor op de uitvaart en bloemen voor de week of de maand erna. De nabestaanden zijn daar heel erg blij mee!