Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags , , ,

Vanaf dit weekend zijn mijn collega’s Carla Gravendeel en Alide Teekens, net als ik, ingeschreven bij het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers.

Vanaf nu mogen zij de titel RU (Register Uitvaartverzorg(st)er) achter hun naam gebruiken. Dat vinden we een beetje protserig, bovendien vraagt dan waarschijnlijk iedereen wat dat betekent… we doen het dus niet, maar we hebben er alledrie hard voor gewerkt.

In Nederland hebben we sinds 2006 het Keurmerk Uitvaartzorg. Alma Uitvaartzorg heeft dit keurmerk en daar zit een aantal consequenties aan verbonden. Onder andere dat per 1 januari 2020 alle medewerkers, vast en freelance, moeten voldoen aan een bepaalde norm. Het is een soort BIG-registratie (registratie van alle zorgverleners) in het klein. Bij een BIG- registratie moet je voldoen aan een aantal scholingseisen en het RU-register gaat op eenzelfde manier werken.

Sinds dit jaar is er het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg, een examen dat je moet afleggen na je opleiding tot uitvaartbegeleidster. Daarnaast moet je minimaal 25 uitvaarten per jaar doen en voldoen aan eisen voor bijscholing.

De champagne ging vanmiddag open!

Meer weten? Kijk op de site van het Keurmerk Uitvaartzorg.