Gereserveerde plaatsen

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags ,

Gereserveerde plaatsen.
Iedere keer als het gebeurt, ben ik verbaasd. Iemand die zomaar een kaartje weg haalt met een naam erop + de tekst GERESERVEERD. Daar dan zelf gaat zitten en oog contact vermijdt als ik vragend kijk.

Ik vraag de familie vaak om een schema met namen: Wie zit naast wie, wie wil perse niet naast die of die… een zgn. ‘seating list’ is altijd een heel gedoe. Ook sprekers zitten daar met hun partner; wat voor ons handig is, want dan weten we wie waar zit als we vragen of een spreker naar voren wil komen.

Meestal ken ik de mensen niet waarvoor plaatsen worden geserveerd. Ik heb dus ook vaak pas tijdens het afscheid door, dat degene die er zou horen te zitten, ergens anders zit.

Dan blijken ineens stoelen ingenomen door mensen die perse vooraan willen zitten, bang zijn om over geslagen te worden of ik weet niet wat. Bescheiden mensen gaan dan maar ergens anders zitten, of gaan staan omdat ze niemand willen belasten. Wat vervelend is als ik denk dat ik een spreker aankijk, maar het heel iemand anders blijkt te zijn.

Het komt helaas voor in alle rangen en standen, maar het blijft gênant. En verbazingwekkend!