Koffie met cake

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en het Gooi

Naar aanleiding van het vorige berichtje, dat bij ons de meeste mensen gaan voor een wijntje met een hapje in plaats van koffie met cake, vroeg iemand hoe het dan zat als iemand wel koffie wil. Een terechte vraag!

Natuurlijk is er dan koffie en thee en fris. En wist je dat je nergens zo lekker cake kan eten als in een crematorium? Cake is zo beladen, dat er regelmatig pitches worden uitgeschreven voor banketbakkers. Er worden dan proeverijen georganiseerd en de winnaar is voor een paar jaar leverancier van het betreffende crematorium.

Het woord cake wordt vaak vermeden, het heet dan een ‘koek plateau’; diverse koekjes, cake, muffins ed. liggen dan op 1 schaal. Grappig, cake heeft vaak een negatieve connotatie, maar het eerste wat op is … juist, de cake!

Broodjes, soep, plakjes kaas en worst, we kunnen alles bestellen en we rekenen dan dezelfde hoeveelheden als bij alcohol. Dus 2,5 drankje per persoon en 3 à 4 hapjes / koekjes ed. per persoon voor een samenzijn van 1, 5 uur.

Het is fijn als de hapjes bij de overledene passen. Wij vragen dan ook altijd na bij de nabestaanden wat de overledene lekker vond. Waar kon je hem of haar nou ’s nachts voor wakker maken?
Zo hebben we een keer kip met appelmoes geserveerd bij een familielunch. Waren er halve stroopwafels, omdat de overledene daar gek op was, maar de wafels altijd doormidden sneed om niet te dik te worden. En is er genoten van advocaat met slagroom, geserveerd met spritsen. Als ook de kleine dingen bij een uitvaart kloppen, voelt het fijn en dat helpt om goed afscheid te kunnen nemen.