heropening van de aula van begraafplaats Bussum

Geplaatst op Categorieën Algemeen, BegravenTags , , , ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden

Vorig jaar vroeg de beheerder van de begraafplaatsen van gemeente Gooise Meren aan alle uitvaartondernemers uit de buurt, om mee te praten over de verbouwing van de aula van de begraafplaats in Bussum. De aula was altijd een donkere, beetje naargeestige zaal, die daardoor eigenlijk zelden werd gebruikt.

Wat een goed idee dat we mee mochten praten, ik schreef mij daar direct voor in! Ik bleek de enige en kreeg, samen met allerlei medewerkers van de gemeente, de plannen gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst werden de plannen van de architect nog gewijzigd, wat fijn dat er gevraagd werd aan mensen uit de praktijk om mee te denken!

Voor de mensen die de aula kennen; waar vroeger de entree zat, zit nu een grote glazen kolom, de  deuren zijn naar achteren verplaats. De aula is eigenlijk in gebruik 180 graden gedraaid, waardoor zacht licht de aula omhult. De binnenzijde (er zijn nog geen foto’s beschikbaar) is prachtig afgewerkt in natuurtinten.

Afgelopen week is de aula in gebruik genomen en op wat opstart dingetjes na is het een hele mooie aula geworden met een hele fijne sfeer. Niet alleen te gebruiken voor een begrafenis, maar ook voor een afscheid waarbij de overledene later naar het crematorium wordt gebracht of gewoon voor een lezing of vergadering. Kortom, echt een aanwinst voor Bussum!