Uitzending Alberto Stegeman

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Cremeren
Alma Uitvaartzorg is de duurzame uitvaartonderneming van Het Gooi.

Uitzending Alberto Stegeman. Op zondag 13 oktober was er een uitzending van Undercover Nederland’ met beelden van een malafide uitvaartondernemer  Delft / Voorburg. Deze meneer is een rotte appel die zo snel mogelijk moet worden verwijderd.

As naar Duitsland

Er kwam iets in voor, waarvan ik vermoed dat daar veel vragen over zijn. Hij bracht overleden mensen naar Duitsland om hen daar goedkoper te laten cremeren, hij had daar waarschijnlijk een overeenkomst gesloten met een crematorium. Voor hem financieel gunstig en er werd niet gelet op de papieren.
De familie wist hier achter niets van en haalde bij de ondernemer de as op.

De as heeft altijd een rechthebbende

De as heeft altijd een rechthebbende: Dit is degene die mag beslissen over de asbestemming, zeg maar ‘de baas’ over de asresten.
Bij ons is de rechthebbende altijd een nabestaande, maar je kan ook opgeven dat de uitvaartonderneming de rechthebbende wordt. Soms wordt dat gedaan omdat het makkelijker is voor de familie, soms om een stok achter de deur te hebben bij te verwachten betalingsproblemen.

Gek genoeg sluit dit verhaal een beetje aan bij de cyclus over de ‘stille inbreng’ met of zonder familie. Deze ‘stille inbreng’, ook wel ’technische crematie’ genoemd, is goedkoper dan crematie met gebruik van aula en koffiekamer. Deze ondernemer is waarschijnlijk een prijsvechter en biedt dan technische crematie aan zonder aanwezigheid van familie. Omdat hij uiteindelijk ook de urn leverde, had niemand iets in de gaten.

Kan dit nou ook bij u gebeuren?

Kan dit nou ook bij u gebeuren? Technisch gezien wel, net als deze malafide ondernemer die leugens vertelt en werkt met valse papieren, maar dit is een hele nare uitzondering. Wij kunnen in Nederland niet met valse papieren bij een crematorium aankomen, dat is omgeven door hele strenge regelgeving!
– Normaal gesproken leggen we uit welk crematorium geschikt is, er is veel verschil in sfeer en prijs (daar kom ik een andere keer op terug)
– Is de rechthebbende iemand van de nabestaanden.
– Ondertekent de rechthebbende de aanvraag van het crematorium.
– Krijgt de rechthebbende de post van het crematorium.
– Regelt de rechthebbende de asbestemming met het crematorium, tenzij anders aangegeven bij de uitvaartondernemer.

Twijfelt u nog na al deze stappen? Bel dan naar het gekozen crematorium, daar is de naam van uw dierbare bekend en zal het crematorium dat aan u bevestigen.