Uitvaart ontploft!

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma Uitvaartzorg

Met deze titel hoop ik dat iedereen dit leest. Want het is nu al een paar keer gebeurt dat mensen een overlijden plaatsen op Facebook terwijl de familie dat nog niet gedaan heeft c.q. dat helemaal niet wil.
Wat een afscheid in besloten kring zou moeten zijn, althans met alleen mensen die je er graag bij wil hebben, ontaardt dan soms in bezoekersaantallen die ontploffen.

Een paar jaar terug zouden er bij een uitvaart 300 mensen komen, dat werden er 1000! We hebben het kunnen opvangen dankzij de geweldige steun van het crematorium, maar het is niet fijn. En vorige week gebeurde het weer. Terwijl ze iedereen nog zo gevraagd hadden om het niet te doen.
Voor de familie is het echt heel naar, want nog los van de mensen die komen die ze soms niet eens kennen, is het een geweldige kostenpost die lang niet iedereen kan betalen.

Het lastig is dat je het niet meer terug kan draaien en mensen zich vreselijk gepasseerd voelen als blijkt dat ze niet zijn uitgenodigd. Je kan nog een berichtje plaatsen dat het ‘in besloten kring’ zal plaatsvinden, maar de keren dat ik het nu heb meegemaakt hielp dat niet meer.

Daarom bij deze een oproep en deel het alsjeblieft: Plaats geen berichten als de familie dat niet wil. Wacht even af tot de familie zelf iets bericht en wacht af of er een uitnodiging wordt geplaatst. Dit geldt overigens niet alleen voor overlijden, maar ook voor geboorte. Het is niet leuk als de geboorte al bekend is, terwijl je als ouders dat graag zelf wilt vertellen!