Respect voor een rouwstoet

Geplaatst op Categorieën Algemeen, VerhaaltjesTags , , ,

Vorige week had mijn collega in het centrum van Weesp een uitvaart. Het is daar druk en lastig met parkeren, dus de familie zat in volgwagens achter de rouwwagen. De volgwagens parkeren, na het afzetten van de familie, elders. Ze komen na afloop, op een seintje van ons, naar de locatie om de mensen op te halen.
Bij het wegrijden laat je dan een volgwagen oprijden, de familie instappen en vervolgens de volgende auto oprijden. Op die manier heb je op een respectvolle manier mensen heel snel in de auto. Niemand gaat nog staan kletsen als ze een auto langzaam op zich af zien rollen…

Bij het wegrijden van de rouwstoet werd de stoet ineens geblokkeerd door een vuilniswagen die geen zin had om even te wachten. Om geen scene te veroorzaken is de rouwwagen even achteruit gegaan om de vrachtwagen door te laten. Direct na het opnieuw starten van de stoet, kwam er een dame in een auto met een grote mond en daarna een club fietsers die dwars door de stoet heen crosten.

Waar is het respect gebleven en bovendien gewoon een beetje geduld? Als wij nou staan te treuzelen, maar dat is nooit het geval. Ik neig hier naar die Sire campagne Doeslief!