Ongelukkige berichtgeving

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags , , , ,

Ongelukkige berichtgeving: De afgelopen week heeft Editie NL een interview gehad met Greenleave en Uitvaart 24. Dit is door elkaar heen gemonteerd, waardoor er een ongelukkige berichtgeving is ontstaan.
Ook hier moet ik even wat rechtzetten.
De volgende keer gaan ik weer vertellen over diverse vormen van een uitgeleide.

In het filmpje is Uitvaart 24 te zien met een busje waarin 4 overledenen tegelijkertijd worden vervoerd. Dit zou milieuvriendelijk zijn omdat het 3 keer rouwwagenvervoer zou schelen.
Het gaat hier om een prijsvechter die vaak uitvaarten verzorgt voor weinig geld. Hier worden mensen die overleden zijn naar crematoria gebracht met een stille inbreng zonder familie. Eigenlijk net als waar het vorige week over ging.
Het is handig om deze wijze van vervoer te koppelen aan het thema duurzaamheid, het scheelt inderdaad 3 ritten, maar het gaat voorbij aan emoties bij verlies van een dierbare.

Wij zijn met duurzaamheid bezig en met het keurmerk Greenleave. Maar als wij een uitvaart voor u verzorgen, rijdt uw dierbare alleen in een rouwauto. Of u nou met de hele familie meegaat, of dat we de overledene alleen begeleiden, het vervoer doen we niet met meerdere mensen tegelijk!