Laatste verzorging: Airco of niet?

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Verzorging en opbaring

Veel mensen denken dat een airco plaatsen bij hoge temperaturen heel normaal is, maar dat is het niet.

Bij gebruik van de Biosac mag je geen airco gebruiken en verder is er een discussie gaande; er zijn uitvaartondernemers die geen airco meer gebruiken. Een airco haalt heel veel vocht uit de lucht, waarmee ook vocht verdwijnt bij de overledene en deze soms sneller geprononceerde trekken kan krijgen dan normaal. Tevens moet er een afvoerpijp vanuit de airco naar buiten kunnen en daarmee zouden vliegen weer naar binnen kunnen.

Ik gebruik wel een airco, omdat ik denk dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Extra vaak crème aanbrengen op het gezicht en handen kan het invallen wat beperken en de opening rond de afvoerpijp zoveel mogelijk dichtstoppen werkt ook. Een beetje creativiteit van de familie en van mij….. hele bouwwerken komen er om de airco een mooie en goed geregelde plek te geven! Voordeel is verder dat vliegen niet houden van de wind die de airco maakt.

Mocht er een airco bij je worden geplaatst, ik doe dat bij temperaturen boven de 22 graden, let er dan op dat het reservoir niet te vol loopt. In dat geval slaat de airco uit en gaat er een oranje lampje branden. Meestal zit er aan de achterkant aan de onderkant een dopje dat je los kan draaien. Zet er eerst een emmer onder, want soms komen er vele liters uit!

Een airco maakt lawaai, je kan ‘m uitzetten als je bij de overledene bent, dat is veel fijner.