Het avontuur van een uitvaartbegeleider, het samenzijn

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma Uitvaartzorg, GreenLeave, VerhaaltjesTags , ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Het Gooi

Vroeger was er na het afscheid altijd een condoleance.
De familie stond op een rij, iedereen gaf een handje en tegen de tijd dat het gezellig zou kunnen worden, had iedereen zo lang in de rij gestaan dat de tijd voorbij was. Gelukkig zijn het andere tijden! Je mag kiezen en onze cliënten kiezen over het algemeen voor een informeel samenzijn, het rijtje is bijna passé.

Bij een samenzijn kan je alles schenken en eten, maar we schenken eigenlijk nooit sterke drank. Denk goed na of je alcohol wilt schenken.

Hoevaak wij niet horen “Geen koffie met droge cake!” Maar wil je koffie serveren?  Denk dan echt eens na over die cake. Je kan nergens beter cake eten dan bij een crematorium. Daar zijn zoveel smaak-testen aan voorafgegaan, dat wil je niet weten! Als we een koekplateau bestellen (het mag bijna geen cake meer heten) cake, koekjes ed. door elkaar, is de cake altijd als eerste weg.

Qua eten is het misschien leuk om eens na te denken wat de overledene lekker vond. Een hapje of drankje ter nagedachtenis voelt vaak goed.
Kreeg je altijd drop bij oma, dan kunnen we schaaltjes drop neerzetten.
Iemand  vroeg eens om ‘de koekjes van oma’, de cateraar heeft ze gebakken. Dat lukt niet altijd, maar je kan er wel om vragen.
Ik had eens een uitvaart van een mevrouw die haar stroopwafels altijd doormidden sneed. Het was kenmerkend voor haar en zo werd het ook geserveerd. Grappig hoe vaak je dan mensen hoort die dat herkennen.

Kan echt alles? Nee, sommige locaties hanteren de HACCP regels strengen dan de ander. Bij sommigen mag je eigen gebakken taart meenemen, maar bij velen niet.

Biologisch? Vegetarisch, Vegan?
Help het milieu een handje door broodjes en ander eten voor max 50% met ingrediënten van dierlijke oorsprong te kiezen en minimaal 50% op basis van plantaardige seizoensgebonden ingrediënten.
Veel uitvaartondernemingen hebben een lijst met cateraars die biologisch, vegetarische en vegan kunnen cateren.