Fases van kinderen: 9 – 12 jaar

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Kinderen
FB Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en omgeving

Kinderen van 9 – 12 jaar doen vaak een beetje stoer. Ze willen niet dat iemand hen kinderachtig vindt. Stiekem hebben zij echter veel aandacht en knuffels nodig!

Kinderen tussen de 9 en de 12 jaar vragen je het hemd van je lijf over alles wat te maken heeft met ‘dood gaan’. Ze kunnen het inmiddels plaatsen, maar zijn nog open genoeg om er veel over te durven vragen. Vaak vinden ze het spannend om het een beetje griezelig te maken, dit is de leeftijd van de griezelboeken.

Bij uitgeverij In de Wolken zijn heel veel boeken te krijgen die makkelijk lezen, als een soort lekker leesboek. Boeken voor deze leeftijd worden vaak wat specifieker; over een meisje die haar vader heeft verloren, of een jongen die zijn zusje moet missen.

Deze uitgeverij geeft ook boekjes uit van rouwdeskundige Riet Fiddelaers. Een goed boekje wat je ook via de uitvaartbegeleidster kan krijgen is ‘Als iemand doodgaat…. Wat jij wilt weten over doodgaan, begraven en cremeren’. Daar hoort een boekje bij voor de ouders; ‘De meest gestelde vragen over kinderen en de dood’, met uitleg over alle fases die kinderen doorgaan en hoe je daarmee het beste om kan gaan.