Een opname van het afscheid

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags , , , , ,

Een opname van het afscheid. De vorige keer ging het om foto’s, maar er zijn meer mogelijkheden. Bij de meeste crematoria is het mogelijk om een beeld- en geluid-opname te laten maken. Meestal zitten er verborgen camera’s, die zorgen voor een opname zonder dat er mensen door de aula lopen. In verband met de wet op de privacy, hangen er bordjes en wordt er vaak in de aula nog iets over gezegd.

Zo’n opname maakt nog iets anders mogelijk; het uitzenden via internet. Het afscheid is dan live te volgen en blijft een maand zichtbaar. Daardoor kan je het afscheid volgen zonder last te hebben van tijdsverschillen. Heel fijn voor mensen die in het buitenland wonen en mensen die door ziekte of ouderdom niet aanwezig kunnen zijn.
De opdrachtgever van de uitvaart krijgt via de mail een code. Deze code kan dan worden uitgedeeld aan de mensen van wie gewenst is dat ze meekijken. Voor anderen is het afgeschermd.
Het verschilt per crematorium of er kosten aan verbonden zijn, maar ik kan het iedereen aanraden om in ieder geval een opname te laten maken. Het helpt, je kon het lezen in de berichtjes over fotografie.

In aula’s van kleine begraafplaatsen of als er een technicus bij het afscheid aanwezig is op locatie, kan je in ieder geval een geluidsopname laten maken. Beeld c.q. uitzending via internet is uiteraard ook mogelijk, maar iets prijziger.

Wil je een uitvaartfilm laten maken, dan kan dat ook. Er zijn mensen gespecialiseerd in het maken van een opname tijdens een uitvaart. Voordeel is dat je dan bewegend beeld hebt met geluid.

Kortom, er is heel veel mogelijk. Vraag er naar bij je uitvaartbegeleid(st)er.