Een nazit in Corona-tijd

Geplaatst op Categorieën Algemeen, CoronaTags , , , , ,
Lees hier meer over het protocol met betrekking tot het Corona virus in de uitvaart

Een nazit in Corona-tijd. Het is zo fijn om na het afscheid met elkaar na te kunnen praten, maar in deze tijden is dat schier onmogelijk. Het serveren van consumpties is verboden en de koffiekamers van crematoria zijn gesloten.

Toch zie je dat er langzaam maar zeker mogelijkheden worden verzonnen die er in ieder geval voor zorgen dat je niet op de parkeerplaats hoeft te blijven hangen om iemand nog te kunnen spreken.

Je kan vaak de aula een half uur langer reserveren, zodat je daar nog even omgedraaid in je stoel met mensen kan spreken. Sommige gelegenheden hebben een tuin of pleintje waar de zaal op uitkijkt. Met een extra tijdsreservering kan je daar prima voor een half uurtje terecht.

Maar misschien is het een idee om met het gezelschap te gaan wandelen, crematoria en begraafplaatsen liggen vaak vlakbij mooie natuurgebieden.
Je kan de uitvaartbegeleiding vragen om tasjes te maken met wat lekkers en een drankje, die mogen we uitdelen bij de uitgang. Dan kan je nog ergens gaan picknicken of het is gewoon lekker voor onderweg.

We gaan straks andere regels krijgen, maar dat duurt nog even en hoe het allemaal mag worden ingevuld, is nog helemaal niet duidelijk.
Voorlopig mogen er 30 mensen bij elkaar zijn inclusief uitvaartpersoneel, zonder catering.