Een kerstverhaal

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Verhaaltjes
FB Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en omgeving

Met kerst hing ik heerlijk op de bank en zapte een beetje rond, toen ik viel in de kersttoespraak van Claartje Kruijf. Zij is theoloog van het jaar 2017 en woont  in Laren. Naast het feit dat ze een leuke moderne dominee is, is zij ook ritueel begeleidster bij uitvaarten. Ik heb nog niet met haar mogen werken, maar wel naar haar mogen luisteren, en met kerst hing ik aan haar lippen.

Ik viel er halverwege in, maar volgens mij net in het goede stuk. Het is dus mijn weergave van haar tekst, maar ik vond het mooi en geef het graag aan jullie mee.

Ze vertelde over een vrouw die haar had verteld dat er een aantal keren was ingebroken in haar auto en iedere keer de ruiten waren ingeslagen. Ze was het zo zat, dat ze een briefje in de auto neerlegde met de volgende tekst: Als je honger hebt, kan ik je voeden. Als je wilt praten, ben ik er voor je. En als je een vriend zoekt, wil ik die voor je zijn. Daarna werd er niet meer ingebroken…

Claartje herleidde dit verhaal naar kerstmis. Hard, koud, gevoelloos… het kan geen weerstand bieden tegen zachtheid. Licht kan de duisternis doen wijken.

De volgende dag ging ik langs bij een goed vriendinnetje die net was verhuisd en tussen de dozen zat met een paar kerstballen en wat kaarsen. Ineens zagen we een muis en ze werd hysterisch. Om een heel lang verhaal kort te maken: Een half uur later zaten we in de auto op zoek naar muizengif. Probeer dat maar eens te vinden op 2e kerstdag.
Er bleek een supermarkt open, maar zij verkochten geen gif. Toen de dame van de klantenservice het teleurgestelde en benauwde gezicht van mijn vriendin zag, liep ze naar achteren en haalde een aantal vallen uit hun eigen magazijn. We kregen ze van haar en ze wenste ons een fijne kerst! Wat onwijs lief, een echt kerstcadeau!