Een bijzondere rit in de Tesla rouwwagen

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags ,
Alma Uitvaartzorg in Naarden heeft een electrische Tesla rouwwagen in haar assortiment

Vorige week was er een uitvaart waarbij een meneer zou worden bijgezet in een graf onderin Limburg. In mijn enthousiasme voor het GreenLeave Keurmerk heb ik de Tesla rouwwagen voorgesteld als rouwvervoer. De familie was daar heel blij mee, dat hele eind rijden van Naarden naar de punt van Limburg kon op een milieu vriendelijke manier worden gereden!

Toen belde de planning… waar ik nooit aan had gedacht dat de Tesla met koud weer en een zware kist, maximaal zo’n 280 kilometer kan rijden. Tijdens de kerkdienst moest de auto worden opgeladen (de auto kwam uit Den Haag) en kon daarna de rit naar Limburg in 1 keer maken. Maar daarvandaan terug naar huis, moesten we weer aan de lader. Keurig in de rij met 10 andere tesla’s, maar een rouwwagen trekt dan toch een hoop bekijks! Een half uur verplichte pauze; na een lekkere kop koffie en een toiletstop konden we weer verder.

Grappig, ik had nooit kunnen denken dat ik in mijn planning rekening zou moeten houden met de oplaadtijd van een auto….

Los daarvan is het bizar hoe vaak je wordt gefotografeerd als je in de Tesla rouwwagen rijdt. Mensen laten zich terugzakken in snelheid om de auto eens goed te bekijken. Het is ook bijzonder; het is een gewone auto die hier in Nederland wordt omgebouwd tot rouwwagen. En dat is bij de Tesla, door het gebruik van materialen als aluminium, heel ingewikkeld. Inmiddels rijden er 4 in Londen en zijn er bestellingen vanuit de hele wereld! Nederland heeft er nu 1 en daar mocht ik een dagje mee op pad!