Diverse crematoria en stille inbreng

Geplaatst op Categorieën Algemeen, CremerenTags , , , , , , ,

Wanneer familie meegaat naar het crematorium, zijn er diverse opties, die zijn per crematorium verschillend.

Je kan ervoor kiezen om mee te gaan naar de crematie-ruimte en daadwerkelijk bij de invoer aanwezig te zijn. Daarover volgende week meer.

Je kan er ook voor kiezen om alleen mee te gaan naar het crematorium en daar voor de laatste keer afscheid te nemen.
Vroeger ging je dan tot de deur, tegenwoordig hebben de meeste crematoria andere mogelijkheden bedacht, hieronder wat voorbeelden.

In Bilthoven bij Den en Rust is er buiten op de natuurbegraafplaats een pleintje. Na het plaatsen van de kist op de baar, lopen we dan naar het pleintje en laten daar de familie even een paar minuten alleen om afscheid te nemen. Hierna nemen de aulamedewerkers de kist mee door het bos over het kronkelende pad van de natuurbegraafplaats. De familie blijft achter en kijkt de kist na bij wijze van afscheid.

In Laren kan je afscheid nemen met een drankje en een hapje in de familiekamer.

In Amersfoort kan je door de zogenaamde kloostergang lopen en afscheid nemen op het pleintje voor de crematie-ruimte.

In Amsterdam bij De Nieuw Ooster is een kleine kapel een fijne plek om met een gezelschap nog even samen te zijn.

De uitvaartbegeleidster kan je adviseren over de diverse crematoria en de diverse mogelijkheden. Zo past bij een crematie na een afscheid midden in de bossen, misschien beter bij Den en Rust. En een crematie na een afscheid in een strak modern restaurant, beter bij crematorium Laren.
Alle uitvaarten zijn anders en het is fijn als de mogelijkheden en sfeer van het crematorium, passen bij de wensen van de familie.