Corona en de medewerksters van Alma Uitvaartzorg

Geplaatst op Categorieën Algemeen, CoronaTags ,
Lees hier meer over het protocol met betrekking tot het Corona virus in de uitvaart

Zo aan het einde van het jaar, terugkijkend op de afgelopen periode, ben ik trots op het team van Alma Uitvaartzorg! Niemand is bang, maar wel voorzichtig en zorgvuldig. Iedereen begrijpt dat flexibel meebewegen de meest verstandige optie is.

Maar we vinden het ook lastig. Het uitvaartvak is een vak van ‘verbinden’ en Corona zorgt ervoor dat ‘verbinden’ heel erg lastig is. Als je mensen niet mag aanraken, mensen elkaar niet mogen omhelzen… het is soms zo pijnlijk. Heel soms leggen we een hand op de rug, even een troostend gebaar in zulke sombere tijden. Als het leed onmetelijk groot is, is het vak op dit moment heel erg ingewikkeld.

Maar verder zijn we streng, voor onszelf en voor de familie en genodigden.
We vonden dat politie agentje spelen heel vervelend, tot iemand zei dat ze zich zo veilig bij ons voelde. Grappig, toen draaide alles om. Ineens was het duidelijk dat mensen het heel erg waardeerden, dat het veiligheid biedt.
We zorgen voor registratie, reserveringen op vaste plaatsen, checken op gezondheid en maken ruimte voor de 1,5 meter. 1x heb ik iemand de toegang moeten weigeren.

We komen nog maar heel weinig ‘op locatie’, de meeste locaties zijn gesloten en thuis is een afscheid inmiddels niet meer mogelijk. Veel van wat we deden om een uitvaart ‘eigen’ en bijzonder te maken is niet mogelijk.
Maar we worden er ook creatief van en verzinnen oplossingen voor ingewikkelde situaties. Alle uitvaarten zijn als altijd op maat gemaakt, ondanks de beperkingen.

Hier op kantoor is handalcohol verplicht, maken we na iedere toiletgang de bril, licht- en deurknoppen schoon en loeien Dysons om de lucht zuiver te houden. Kortom, we doen ons best en hopen gezond te blijven. Het zijn vreemde tijden en we hopen allemaal dat het heel snel over is, net als jullie.

Ondanks alles, fijne kerst!!!