Bloemen en hun hiërarchie

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma UitvaartzorgTags , ,
Alma Uitvaartzorg in Naarden heeft diverse goeie bloemisten in haar assortiment

Wat veel mensen niet weten is dat bloemen bij een uitvaart een hiërarchie kennen: De bloemen op de kist of mand zijn van de directe familie of intimi, de bloemen van anderen komen eromheen.

Soms kiezen mensen ervoor om een bloemstuk per kind te laten maken of een stuk van de kinderen en een stuk van de kleinkinderen. Zorg dan dat het samen op de deksel past en stem de kleuren en vormen op elkaar af. Dezelfde bloemist is dan wel handig.

Er is altijd wel iemand die zichzelf nabije familie vindt, maar die dat toch echt niet is. Aan ons dan de schone taak om de bloemen netjes neer te leggen, maar niet op de kist. Ook mensen met losse bloemen, leggen soms hun bloem op de kist. Eerlijk gezegd is dat, hoe goed bedoeld ook, niet de bedoeling.

Als mensen in een wade liggen, is een standaard bloemstuk niet handig.
Er is niet echt een plat vlak,  het voelt gek om een stuk op de benen of de borst van de overledene te leggen. Overleg dan met de bloemist, we zien de meest creatieve oplossingen! Bloemenranken langs de mand, losse bloemen ingestoken in de vouwen van de wade, er kan heel veel als je maar even buiten de kaders wil denken.

Als we gaan lopen of rijden, kunnen de bloemen gaan schuiven. Daarvoor gebruiken we antislip. We knippen dat in kleine stukken die we onder de bloemen leggen; ze liggen als een huis!