bevroren mensen

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma Uitvaartzorg, Rouw, VerhaaltjesTags
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en het Gooi

Vorige week schreef ik een klein verhaaltje over mensen die zwart wit denken. Daar is deze week best vaak over gesproken; sommige mensen denken zwart/wit, maar dat is iets heel anders van mensen die zwart/wit reageren omdat ze verdrietig zijn. Hier intern noemen we die mensen ‘bevroren’.

Deze mensen zijn zo overmand door verdriet dat ze geen contact meer kunnen maken, heel kortaf reageren en heel erg onaardig kunnen zijn. Ze zijn als het ware ‘bevroren’ en de truc is om deze mensen te ‘ontdooien’. Met liefde, geduld en aandacht lukt dat vaak, maar dat proces kost wel een paar dagen.
Soms vind ik dat het moeilijkste van dit vak; ik vind het heel lastig om niet te kunnen communiceren. Het geeft me het gevoel dat ik niets goed doe en daar word ik heel onzeker van. Maar iedere keer als ik me besef dat het hier gaat om ‘ontdooien’,  opent zich een nieuwe weg en vinden we elkaar na een dag of 3.

Grappig, we hebben er hier allemaal last van. Vrouwen hebben dat misschien ook wel eerder dan mannen. Wij denken zo vaak dat het aan ons ligt en dan zijn we ook nog een keer heel erg perfectionistisch….

Zoals ik vorige keer al zei: “We hebben een Mooi Vak!”