Kies je voor een kist, mand of opbaarplank?

Geplaatst op Categorieën Algemeen

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden voor ‘je laatste huis’, dat de mogelijkheden bij mij zijn ingedeeld in diverse presentaties. Afhankelijk van de mensen, laat ik een presentatie zien. Ik maak dus al een voorselectie op basis van het meubilair in huis, de mensen en mijn idee wat ze mooi zouden vinden. Ik geef toe, het is een smal dijkje, want wie ben ik om daarin keuzes te maken. Maar het is ter bescherming van de nabestaanden, er zijn honderden kisten, manden en planken. En inmiddels kan ik het aardig inschatten.

De eerste vraag is uiteraard of een kist, mand of opbaarplank gewenst is. Soms is daar al over nagedacht, dat is fijn en makkelijk, maar meestal heeft men geen idee. Dan laat ik van alles een paar opties zien, niet teveel want dan gaat het duizelen.

Meestal is het al snel duidelijk welke richting het wordt, waarna ik meerdere mogelijkheden kan laten zien. Onderzoek heeft uitgewezen dat er opvallend vaak wordt gekozen voor het eerste plaatje dat mensen zien.
Ik heb daar een kist gezet die ik erg mooi vind en die niet al te duur is. Hij wordt vaak gekozen, maar of dat komt doordat dit het eerste plaatje is…..