Corona

Corona

Coronamaatregelen 19 mei 2020

Nederland in de ban van het Coronavirus. Voor uitvaarten zijn er regels opgesteld; Alma Uitvaartzorg volgt de richtlijnen van het RIVM, het Uitvaart Crisisteam en de diverse gemeenten. Daarnaast kennen alle crematoria, begraafplaatsen en locaties hun eigen invulling en regels.

Binnen deze beperkingen doen we ons uiterste best om samen met de nabestaanden de uitvaart toch zo mooi mogelijk te maken.
Als er geen Corona is geconstateerd, komen we gewoon bij u thuis om alles te bespreken. We nemen wel veiligheidsmaatregelen in acht d.m.v. het dragen van handschoenen, gebruik van handalcohol en het houden van afstand.

Wilt u een persoonlijk gesprek of wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn, belt u dan voor een afspraak naar 035-6910743 of neem contact op via info@almauitvaartzorg.nl. Zo’n gesprek is gratis en verplicht u tot niets.

Heeft u behoefte aan een luisterend oor?
Bel dan naar ‘Een luisterend oor tijdens de Coronacrisis’
www.een-luisterend-oor.nl
020-8081538

De regels

De verzorging van de overledene mag helaas niet meer worden gedaan in het bijzijn van / door familie, maar wordt gedaan door het zorgteam.

Gelukkig mag thuis opbaren wel, het mag op bed, maar ook in de kist, mand of opbaarplank.

In een uitvaartcentrum mogen maximaal 2 a 3 mensen tegelijkertijd afscheid nemen, een officiële condoleance met veel mensen is niet mogelijk. Ieder centrum geeft hier een eigen invulling aan i.v.m. de grootte van de beschikbare ruimte.

In de gemeente Gooise Meren is een erehaag toegestaan van maximaal 100 personen, waarbij ieder op 1,5 mtr van elkaar moet staan.

Bij de uitvaart mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. U mag elkaar helaas niet condoleren, omhelzen en troosten, u moet (ook buiten) de 1,5 meter afstand in acht houden, behalve mensen uit 1 huishouding.

Er mag niets worden geserveerd, dus geen dranken en hapjes.
Een samenzijn daarna is lastig, koffiekamers ed. zijn gesloten. We kunnen wel mogelijkheden creëren om na te praten door bijvoorbeeld extra tijd te reserveren in de aula of binnentuin. Het kan ook fijn zijn om met elkaar na afloop een wandeling te gaan maken.
Bij de uitgang mogen we wel tasjes meegeven met wat lekkers voor onderweg.
Vanaf 1 juni is er beperkt catering mogelijk in een aangepaste setting. Bij sommige crematoria moet u aan tafel zitten, bij anderen wordt dat meer losgelaten. De tijd zal hier leren hoe het er overal aan toe zal gaan.

Er mogen geen condoleance-materialen worden neergelegd.

Er mag niemand meerijden in de rouwwagen.

Er mogen 4 dragers zijn in plaats van 6.

Op sommige begraafplaatsen mag de kist alleen dalen met een lift, dus niet met touwen.