Update Corona 18 maart

Geplaatst op Categorieën NieuwsTags , , ,
Lees hier meer over het protocol met betrekking tot het Corona virus in de uitvaart
Update Corona 18 maart: Het blijkt dat veel mensen het fijn vinden dat hier accurate informatie te vinden is rond Corona. Dus als er iets te melden is, doe ik dat graag.
 
Wellicht ten overvloede, maar er is veel informatie die niet klopt! Wij baseren ons op het RIVM, het crisisteam uitvaartzorg en eventuele besluiten van gemeenten.
 
Zo heeft de Burgemeester van Gemeente Gooise Meren besloten dat er ‘op locatie’ geen afscheid mag worden gehouden met meer dan 30 personen.
Het schenken van koffie en andere zaken is verboden.
 
Voor het rouwvervoer (van onze leverancier) geldt, dat niemand meer naast de chauffeur mag zitten. Ook geen uitvaartbegeleidster.
Mochten er mensen willen rijden in een volgauto, dan mag dat uitsluitend nog in een 6 deurs-volgauto’s, met maximaal 4 passagiers (3 personen op de achterbank, en 1 rechts op de midden bank), andere indelingen zijn niet mogelijk.
 
We krijgen het nog steeds voor elkaar om binnen de grenzen van alle regels, kleine, maar daarmee ook intieme, uitvaarten te organiseren. Maar wel totaal anders dan anders. Er wordt veel gekozen voor een afscheid in het crematorium of de aula van de begraafplaats met daarna een samenzijn thuis.