Catering, hoeveel bestel je nou eigenlijk?

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Nieuws, Herdenkingsmiddag en LezingenTags , ,
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Naarden en het Gooi

Zoals al eerder beschreven, hebben wij geen ‘koffie met cake’ klanten. Bij ons gaat bijna iedereen voor een glaasje wijn met wat lekkers erbij of een high tea met voor ieder wat wils.

Aan ons dan de schone taak om te bepalen hoeveel er van alle consumpties nodig is. Gemiddeld duurt een samenzijn, of zoals we dat vroeger noemden condoleance, anderhalf uur. We rekenen voor die tijdsduur ± 2,5 drankje en 3 à 4 hapjes per persoon.

Wij bestellen eigenlijk nooit in pakketten, die zijn over het algemeen nadelig. Op nacalculatie is bij ons de meest gebruikte manier, waarbij de hapjes die echt moeten worden klaargemaakt, altijd moeten worden afgenomen. Mocht er heel veel over zijn, dan proberen we dat altijd mee te geven naar huis (dit is niet op alle locaties toegestaan i.v.m. hygiëne regels).

Je weet van tevoren nooit hoeveel mensen er precies komen, maar vaak heb je wel een richt-getal. Komen er meer, dan heb je minder hapjes, of je snijdt broodjes door midden. Komen er minder, dan kan iedereen genieten.
Heb je nou echt geen idee, dan zijn bitterballen fijn. Die hoef je niet af te nemen, die liggen toch in de vriezer, maar als er meer mensen komen kan je ze zonder te ontdooien frituren.

Een tijdje terug viel het me aan het einde van het samenzijn op dat echt alles op was. Meestal liggen her en der nog wel wat restjes, het voelde een beetje vreemd. Ik maakte daar een opmerking over naar de cateringmedewerker. Ze begon te lachen en vertelde dat er een meneer was die alleen maar aan het eten was. Bij iedere ronde die ze had gelopen, was ze geëindigd bij deze man en had hem de restjes voorgezet. Hij had alles opgegeten wat hem was voorgezet en was na afloop met een stralende lach vertrokken.