Alle regels rond Corona op een rijtje 21 mei 2020

Geplaatst op Categorieën Nieuws
Lees hier meer over het protocol met betrekking tot het Corona virus in de uitvaart

Bij deze een overzicht van alle regels rond Corona m.b.t. uitvaarten:

De verzorging van de overledene mag gelukkig weer worden gedaan door naasten (max 2 personen), in het bijzijn van het zorgteam.

Thuis opbaren mag, op bed, maar ook in een kist, mand of op een opbaarplank.

In een uitvaartcentrum mogen maximaal 5 mensen tegelijkertijd afscheid nemen, een officiële condoleance met veel mensen is nog niet mogelijk. Ieder centrum geeft hier een eigen invulling aan i.v.m. de grootte van de beschikbare ruimte.

In de gemeente Gooise Meren is een erehaag toegestaan van maximaal 100 personen, waarbij ieder op 1,5 mtr van elkaar moet staan.

Bij de uitvaart mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. U mag elkaar helaas niet condoleren, omhelzen en troosten, u moet (ook buiten) de 1,5 meter afstand in acht houden, behalve mensen uit 1 huishouding.
Per 1 juli wordt dat aantal waarschijnlijk opgehoogd naar 100 personen, mits het kan op 1,5 meter afstand. In de praktijk zal het erop neerkomen dat dat vaak niet kan en de uitvaartbegeleidster een lijst heeft met alle verschillende mogelijkheden.

Er mogen weer drankjes en hapjes worden geserveerd, maar wel met restricties. Zo moet er een looproute worden aangehouden, is er een buffet zonder bediening en moet meestal aan tafeltjes worden gezeten. Statafels zijn niet mogelijk. Het aanbod van drankjes en hapjes is vaak beperkt.
Bij de uitgang kunnen we tasjes meegeven met wat lekkers voor onderweg.

Er mogen geen condoleance-materialen worden neergelegd.

Er mag niemand meerijden in de rouwwagen.

Er mogen 4 dragers zijn in plaats van 6.

Op sommige begraafplaatsen mag de kist alleen dalen met een lift, dus niet met touwen.

Alle locaties hebben naast deze regels, een eigen Corona-beleid.
De uitvaartbegeleidster kan u daarover informeren.