Films en boeken

Films en boeken

Vanaf 1 maart 2022 zullen we films en boeken die gaan over uitvaart gerelateerde onderwerpen, op deze pagina vermelden.

Ewout: Dood gaan we allemaal
De dood hoort bij het leven, maar is voor velen nog steeds een taboe. Ewout loopt mee met mensen die van de dood hun beroep hebben gemaakt. Hij ziet wat er komt kijken bij een crematie en is bij het ruimen van een graf. Ook loopt hij mee met een lijkschouwer. Waarom kiezen mensen voor zo’n ogenschijnlijk luguber beroep? Mooi gemaakt overzicht van mensen werkzaam in de uitvaartsector.

De documentaire Natuurlijk sterven van Gijs Haak (via 2doc.nl)
Floor Haak (86) wil niet naar een verpleegtehuis. Voor euthanasie is hij nog te goed en daarom kiest hij voor versterven. Hij vraagt zijn zoon zijn laatste ‘project’ te filmen, om andere te inspireren.

De documentaire Voorgoed samen
Loes (88) en Monique (74) houden al een halve eeuw zielsveel van elkaar. Maar sinds de dementie van Monique en de spierziekte van Loes zijn ze meer dan ooit afhankelijk van de ander. Ze willen niet ondragelijk lijden en besluiten gezamenlijk uit het leven te stappen.

NPO serie De kennis van Nu – aflevering maart 2022 De duurzame dood.
Resomeren is een nieuwe uitvaartmethode, waarbij het lichaam oplost in een vloeistof. De recent overleden Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu koos hiervoor.