Te veel willen

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma Uitvaartzorg, Het afscheid, Informatie diversenTags
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Het Gooi

Wederom iets om over na te denken….

We kennen het allemaal wel, je bent bij een uitvaart geweest en je denkt “dat nooit” of “dat wil ik ook!”. ‘Nooit’ is makkelijk op te lossen, maar ‘Dat wil ik ook’ is soms heel lastig.
Wij maken met de familie een uitvaart altijd op maat, we kijken met elkaar goed wat past bij de overledene en bij hen. Als je een afscheid 1 op 1 gaat kopiëren, gebeurt er iets geks. Dan klopt de uitvaart niet meer.

Ik heb het zelf nu een paar keer meegemaakt, de eerste keer was mijn onkunde, de tweede keer wilde ik geen spelbreker zijn.  Ik heb er veel van geleerd; Niet doen!

Bij kopiëren speelt er nog iets mee en dat is de hoeveelheid.
Ik heb lang geleden gewerkt als styliste, o.a. bij Loveletters en de Duitse variant Traumhochzeit. De bruiden mochten gratis kleding en accessoires uitzoeken in het bruidswinkeltje; hartstikke leuk om zo te mogen shoppen!
De Nederlandse bruiden zochten eigenlijk altijd 1 haar accessoire uit, maar de Duitse meestal 4 of 5. Hele torens verwerkte de kapper in het haar, maar of het er mooier op werd… Less is vaak More

Los van een kopie, ontstaat er op een uitvaart soms een gouden randje. Zo’n randje kan je niet afdwingen, dat ontstaat vanzelf.
Het is alsof je het gerecht van een bijzonder dinertje in een restaurant zelf gaat klaarmaken. Lekker, maar niet zo lekker als toen.