Nieuwe Corona regels in de praktijk

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags ,
Lees hier meer over het protocol met betrekking tot het Corona virus in de uitvaart

We zijn inmiddels 2 weken verder sinds op 1 juli de regels zijn versoepeld.
Het blijkt lastig, want mensen hebben geen zin meer in de Corona regels en we vinden het vanuit het vak allemaal heel lastig om hiermee om te gaan.

Ik begrijp heel goed dat je elkaar in de armen wil vliegen, elkaar wilt knuffelen en troosten. Maar de 1,5 meter is er niet voor niets!
Er zijn mensen die aangeven dat ze niet van plan zijn om zich aan de regels te houden. Wij (en veel locatiehouders) op onze beurt vinden het niet gepast om politieagent te gaan spelen. Maar ik wil ook geen Corona uitbraak op mijn geweten hebben.

We werken bij Alma Uitvaartzorg nu met een zgn. ‘Corona verklaring’, een verklaring waarin onze opdrachtgever aangeeft dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het gedrag van familie en vrienden. Deze verklaring laten we ondertekenen als mensen aangeven zich niet aan de regels te willen houden. We gebruiken het als opening voor een gesprek, om duidelijk te maken dat het echt een serieus probleem is. Maar ik vind het een onaangenaam middel.

Het enige dat we vragen is afstand te houden tot elkaar. Sommige locaties hebben kuch-schermen, anderen regelen het wat soepeler. Wij proberen de genodigden te laten zitten en de familie rond te laten gaan. We kunnen van alles verzinnen, maar als niemand zich eraan houdt…..

Los van een eventuele uitbraak, ligt er het probleem van de boete. Wie is er verantwoordelijk? Moeten de uitvaartonderneming en de locatie opdraaien voor 4000,00?  Ik neem altijd mijn verantwoordelijkheid, maar dit is echt een lastig probleem. Het zal er uiteindelijk op uitdraaien dat locaties geen condoleances meer aannemen, of zo streng worden dat er niet meer mag worden gelopen. Het is waarschijnlijk de enige manier, moeten we toch politieagentje spelen.