Live Stream in Corona tijd

Geplaatst op Categorieën AlgemeenTags , ,
Lees hier meer over het protocol met betrekking tot het Corona virus in de uitvaart

Een veel gebruikt middel om meer mensen bij een uitvaart te kunnen betrekken dan de 30 genodigden die nu mogen komen, is de live stream.
De genodigden krijgen een url en een code, waarmee ze mee kunnen kijken met de uitvaart. Dat is bij iedere stream gelijk, maar inmiddels bestaan er in de uitvoering grote verschillen, daarover wil ik graag iets uitleggen.

In de grote crematoria wordt al heel lang een live stream aangeboden. In de aula zijn kleine camera’s ingebouwd, die door de regie worden geschakeld, eigenlijk een soort live montage. Ook een beeldpresentatie die in de aula te zien is, kan in de stream worden verwerkt.
Hierbij kan je live meekijken, maar ook later want de stream blijft een maand lang staan. In dit geval heb je geen last van tijdzones. Meestal is deze dienst voor 15 IP adressen, wat betekent dat er max 15 computers tegelijkertijd kunnen meekijken. Als er meer IP adressen gewenst zijn, moet dat worden aangevraagd, vaak staat daar een kleine vergoeding tegenover.

De kleine crematoria kunnen nu vanwege Corona bijna allemaal een live stream aanbieden, maar veel zenden alleen live uit op max 15 IP adressen. Na de uitzending krijgt de familie indien gewenst een opname op een Memory USB stick.

Een live stream kunnen we ook los inhuren, bijvoorbeeld als er een afscheid is op locatie. Je kan dan kiezen tussen een 1-camera opname of een meer- camera opname waarbij een beeldpresentatie netjes in de opname wordt verwerkt.
Deze streams zijn over het algemeen alleen live. Na een paar dagen / weken krijgt de familie een link naar de opname. De link blijft vaak net zolang staan als gewenst en de opname kan worden gedownload.
Deze streams zijn vaak voor een ongelimiteerd aantal IP adressen.

Als je een live stream vraagt, let dan op de tijd dat de stream te zien is / het aantal IP adressen dat tegelijkertijd kan kijken / hoe je blijvend kan beschikken over de opname.

Aan een stream zijn kosten verbonden: 1-camera tussen de 650,00 en de 950 euro, meer-camera tussen de 850,00 – 2000,00 euro. De prijsverschillen komen door de vele aanbieders die tijdens Corona hun diensten zijn gaan aanbieden.

Heb je geen grote portemonnee, maar wil je wel dat mensen kunnen meekijken? Je kan het ook doen met o.a. Whats App, maar dan heb je niet de kwaliteit en mogelijkheden die een streaming bedrijf wil heeft.