Het avontuur van de uitvaartbegeleidster, deel 1 De deurbel

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Alma Uitvaartzorg, Informatie diversen, VerhaaltjesTags
Alma Uitvaartzorg is de uitvaartonderneming van Het Gooi

Iedere uitvaart is voor ons een klein avontuur. Niet oneerbiedig bedoeld, maar het voelt zo.

Als wij gebeld worden voor een overlijden, begint voor ons een nieuw verhaal, waar we echt bij hoofdstuk 1 beginnen. De titel is bekend: Het overlijden van meneer Van Dalen. Maar de rest van het boek is nog ongeschreven.

Bij het drukken op de bel begint ons verhaal. We weten meestel nog niets; we kennen de overledene niet, de familie niet, de omstandigheden niet, de situatie van overlijden niet …

Het eerste wat we doen is een indruk opdoen van het huis, de sfeer voel je vaak al bij de voordeur. Staan er allemaal plantjes en kabouters of een statige pot met een olijfboom? Is het een voortuintje met zwart grid of een wilde tuin waar je nauwelijks doorheen kan?

Als de deur opengaat, kijken mensen toch altijd een beetje angstig. Een uitvaartbegeleidster, veel mensen noemen ons ‘begrafenisondernemer’ maakt toch, gek genoeg, indruk. Na de eerste begroeting gaat dat snel over gelukkig.
Vroeger kwamen we binnen met grote koffers met folders van alles wat nodig is, maar nu is alles digitaal en staat het op een iPad. We komen dus alleen met jas en tas en in de hal nemen we onwillekeurig de situatie op. Als hier een kist naar binnen moet, kan dat dan?

Daarna gaan we de kamer in, waar vaak een heel gezelschap klaar zit voor het 1e gesprek. Eerst maar eens kennismaken!

Volgende week meer!

Foto: Het team van Alma Uitvaartzorg