Deze kaart is alleen te bestellen door uitvaartondernemers.

Alma Uitvaartzorg geeft een kaart uit: 'tips bij overlijden', toegankelijke compacte informatie voor alle betrokkenen rond een overlijden.

De kaart is te gebruiken om informatie te geven tijdens 'de 5 dagen', maar kan ook worden uitgedeeld aan alle genodigden op het afscheid zelf. Het kan tevens een handvat zijn voor het nagesprek of bij een dankbetuiging worden bijgesloten.

Tips na overlijden
Deze kaart is bruikbaar bij elke uitvaart
Prijs: € 0.20,- p/st
[ Demo ] [ Meer informatie ]

Informatie voor de periode na de uitvaart is nodig!
Niet alleen voor naasten, maar voor alle betrokkenen. De eerste dagen staan mensen nog niet open voor ingewikkelde informatie, terwijl het wel handig is als men weet wat er gaat gebeuren. Ervaring is schaars, mensen maken niet vaak van heel nabij een afscheid mee.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk informatie is over het komend rouwproces, maar ook alle praktische gevolgen ervan. Na het overlijden van mijn man kreeg ik te maken met een vriendenkring die niet wist hoe ze hulp moesten bieden en ik die niet wist hoe ik om hulp moest vragen. Dat dat hoort bij een verlieservaring, was mij toen nog niet bekend.

Veel begeleiders zijn doordrongen van het belang van nazorg, maar hebben het gevoel dat de handvatten ontbreken om het gat tussen afscheid en rouwverwerking te overbruggen. Verschijnselen van rouw komen tenslotte vaak pas een paar maanden na het afscheid, als de begeleider al lang uit beeld is.