Bel bij een overlijden 06-31577320 (dag en nacht) X
lezing over zelf-euthanasie

Op welke humane manier kun je je leven beëindigen?
Hoe zit het nou eigenlijk met dat ‘poeder’?
Mag je nou iemand helpen om zelf uit het leven te stappen of niet? 

Omdat er heel veel vragen over dit onderwerp leven, organiseert Alma Uitvaartzorg een lezing in samenwerking met Stichting De Einder en de Coöperatie Laatste Wil. Beiden zullen vertellen over alle ins en outs rond het onderwerp ‘zelf-euthanasie’.
We noemen het expres geen zelfmoord, de avond zal gaan over humane manieren om zelf het leven te kunnen beëindigen.
Op deze avond heeft u tevens de gelegenheid om alle vragen te stellen die u bezighouden. 

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 april  om 19.30 uur in de Witte Kerk op de Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden.
De lezing is gratis toegankelijk.
 Voor een consumptie vooraf of in de pauze wordt een vergoeding gevraagd.

Aanmelden kan via info@almauitvaartzorg.nl, maar u mag ook gewoon binnen komen lopen.

Zelf euthanasie
Door naar de site


U ontvangt ter bevestiging een email

Wat moet je doen als er iemand doodgaat?

Veel mensen hebben gevraagd wat je nou eigenlijk moet doen als er iemand overlijdt. Hieronder de meest voorkomende situaties:

Als iemand thuis overlijdt:
Bel direct de huisarts. Deze moet constateren dat de overledene ook daadwerkelijk dood is.
Neem daarna, als dat mogelijk is, de rust om zelf afscheid te nemen nu u nog ongestoord samen bent en uw dierbare nog rustig op bed ligt.
Hierna belt u de uitvaartondernemer. Deze is 24 uur per dag bereikbaar en komt naar u toe om de overledene te verzorgen en de uitvaart te regelen.
Bel met voor u belangrijke mensen die u graag bij het gesprek met de uitvaartondernemer wilt hebben en schrijf punten op die u wilt bespreken. Een belangrijk punt is of u wilt dat de overledene thuis wordt opgebaard of in een rouwcentrum.

Als iemand in een zorginstelling overlijdt:
Hier zal de zorginstelling een arts bellen om de dood vast te stellen. Probeer ook daar, als dat kan, de rust te nemen om een eerste afscheid te nemen. Hierna belt u zelf de uitvaartondernemer.

Als iemand in het ziekenhuis overlijdt:
Hier zal de dood worden geconstateerd door een arts van het ziekenhuis. De overledene wordt daarna overgebracht naar het mortuarium. Hierna belt u zelf de uitvaartondernemer.

Als iemand door een niet natuurlijke dood overlijdt (een ongeval of een misdrijf):
Bel 112. De overledene zal worden overgebracht naar het ziekenhuis of een speciaal mortuarium van de recherche. Hier zal de dood worden geconstateerd door een schouwarts. Deze procedure kan wat langer in beslag nemen omdat er soms onderzoek noodzakelijk is. De politie zal u op de hoogte brengen. U belt zelf de uitvaartondernemer. Deze zal ervoor zorgen dat de overledene, wanneer het lichaam is ‘vrijgegeven’, wordt overgebracht naar waar u dat wilt.

(Op euthanasie kom ik een andere keer terug)

Overigens is een uitvaartondernemer in de arm nemen niet verplicht, u mag alles zelf doen. Maar het is wel aan te raden, na een overlijden heeft u al uw energie nodig voor uzelf en uw naasten.

Heeft u nog vragen? Bel 035-6910743 of mail naar .

Barbara Alma (Alma Uitvaartzorg) 


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht   volgende »