Bel bij een overlijden 06-31577320 (dag en nacht) X
lezing over zelf-euthanasie

Op welke humane manier kun je je leven beëindigen?
Hoe zit het nou eigenlijk met dat ‘poeder’?
Mag je nou iemand helpen om zelf uit het leven te stappen of niet? 

Omdat er heel veel vragen over dit onderwerp leven, organiseert Alma Uitvaartzorg een lezing in samenwerking met Stichting De Einder en de Coöperatie Laatste Wil. Beiden zullen vertellen over alle ins en outs rond het onderwerp ‘zelf-euthanasie’.
We noemen het expres geen zelfmoord, de avond zal gaan over humane manieren om zelf het leven te kunnen beëindigen.
Op deze avond heeft u tevens de gelegenheid om alle vragen te stellen die u bezighouden. 

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 april  om 19.30 uur in de Witte Kerk op de Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden.
De lezing is gratis toegankelijk.
 Voor een consumptie vooraf of in de pauze wordt een vergoeding gevraagd.

Aanmelden kan via info@almauitvaartzorg.nl, maar u mag ook gewoon binnen komen lopen.

Zelf euthanasie
Door naar de site


U ontvangt ter bevestiging een email

Nieuw in Naarden: Alma uitvaartzorg

Met ingang van 1 oktober 2009 is voor het eerst in Naarden een uitvaartbedrijf gevestigd. Barbara Alma werkte jarenlang in de mediawereld, maar besloot het roer om te gooien toen enkele jaren geleden haar man overleed. Barbara:”Ik heb een studie post HBO-uitvaartbegeleiding gevolgd en, omdat er in Naarden nog geen uitvaarzorg bestond, me gevestigd waar ik ook woon; aan de Oostwalstraat 6 in de Vesting.”

“Na een overlijden kan men mij bellen via het speciale meldnummer. In principe ben ik binnen een uur aanwezig om de overledene te verzorgen en met de naasten de benodigde zaken door te nemen. Het is mooi als je de verzorging met de nabestaanden samen kunt doen. Maar als men dat niet wil dan doe ik dat met mijn medewerkers. Opbaren kan thuis of in een rouwcentrum.

Het eerste gesprek duurt meestal een paar uur, waarin zaken besproken worden als crematie of begrafenis, teksten voor de kaarten, etc. Later in de week komt de inhoud van het afscheid aan bod.

Ook ander locaties dan aula
Barbara: “De dood is wat meer bespreekbaar geworden, waardoor ook andere mogelijkheden rond het afscheid aan bod kunnen komen. Zo hoeft een plechtigheid niet per se in een aula plaats te vinden. Dat kan ook bijvoorbeeld bij je thuis, in een restaurant of andere locatie. Zo maak je het persoonlijker en is er aandacht en tijd voor elkaar.

Inmiddels is het bekend dat als je actief betrokken bent bij het samenstellen van het afscheid, het je beter helpt bij het rouwproces. Het verhaal rond de overledene zo goed mogelijk vertellen, met een goede samenhang van muziek, sprekers, bloemwerk en dergelijke. Als de naasten dat wensen, kan ik daarbij behulpzaam zijn.

Uitvaartzorg gaat niet alleen over ‘regelen’, het gaat vooral om mensen. Ik ben er vooral voor hen.

Informatie vooraf
Wilt u een oriënterend gesprek over de werkwijze van Alma Uitvaartzorg of heeft u vragen, neemt u dan contact op via of per telefoon op 035-6910743. Of bezoek de website: www. almauitvaartzorg.nl

Bij een overlijden kunt u bellen naar 06-31577320. Dit nummer is dag en nacht beschikbaar. 


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht