‘We maken samen de laatste herinnering’

Barbara Alma kan dag en nacht gebeld worden bij een overlijden

Afscheid in goede handen bij Alma Uitvaartzorg

NAARDEN - Alma Uitvaartzorg is het bedrijf van Barbara Alma. Vanuit Naarden-Vesting begeleidt zij op verzoek iedereen die te maken heeft met het regelen van een uitvaart. Dankzij haar ervaring, persoonlijk werkwijze en respect kan zij er voor zorgen dat het laatste afscheid een rijke beleving wordt.

“Toen mijn man overleed, besefte ik hoe belangrijk goede uitvaartzorg is voor de verwerking van verdriet. Ik heb mijn hart gevolgd en de post-HBO opleiding Meander Uitvaartbegeleiding gedaan. Uitvaartbegeleiding is een prachtig vak. Ik beschouw het als een eer dit bijzondere moment in het leven van mensen te mogen begeleiden.”

Zodra er iemand overlijdt, kan er dag en nacht gebeld worden. Alma kijkt direct wat er moet gebeuren en kan al het regelwerk uit handen nemen. “Ik ga daarbij uit van wat de familie wil. Ik lever alles wat iedere andere uitvaartondernemer ook heeft, maar ik doe het op een persoonlijke manier, waarbij ik ook vaak meer tijd te besteden heb. Goede opvang van de familie na overlijden is essentieel. Ik zorg voor de praktische ondersteuning en verzorg samen met de familie het laatste afscheid. In alle rust, met aandacht voor de wensen.”

De uitvaart en de dagen ervoor zijn een belangrijk onderdeel van het rouwproces, ze vormen samen de laatste herinnering. Het is fijn wanneer het afscheid recht doet aan de overledene en plaatsvindt in een sfeer die past bij de overledene en de familie. Het vooraf bespreken van de uitvaart kan daarbij helpen, maar ook het zelf actief bijdragen. Het is mogelijk van de gebruikelijke procedures af te wijken en bijvoorbeeld te kiezen voor een andere afscheidsruimte dan een aula; een ruimte die past bij de overledene. Denk dan aan een restaurant, of in eigen tuin of zelfs het vestingmuseum in Naarden. Ook voor andere wensen zoals passend bloemwerk, live muziek, een herinneringsboek, kan Barbara Alma alles in orde maken. Een persoonlijke uitvaart hoeft echt niet peperduur te zijn. “De uitvaart wordt vormgegeven aan de hand van de wensen en het budget.”

Barbara Alma biedt ook de mogelijkheid om oriënterende gesprekken te voeren. Hiervan wordt gebruik gemaakt door mensen die terminaal ziek zijn, maar ook door mensen met een moeilijke gezinssituatie of mensen die hun zaakjes op orde willen hebben. “Het is gewoon heel fijn als je van te voren weet hoe iemand alles geregeld wilt hebben. Het scheelt veel stress en ellende na het overlijden.”

Wilt u een oriënterend gesprek of heeft u vragen, neemt u dan contact op via of per telefoon op 035-6910743. Bel bij een overlijden 06-31577320 (dag en nacht bereikbaar). 


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht   volgende »