Herdenken

Nog niet zolang geleden was het voor katholieken gewoonte om op 2 november op Allerzielen naar het graf van familie te gaan om het schoon te maken, bloemen neer te leggen en de overledenen te gedenken. Tegenwoordig wordt het hier gevierd in de kerk maar in Belgie schijnt het nog steeds gebruikelijk te zijn om potten chrysanten op de graven te zetten. In Zuid-Amerika gaan families naar het kerkhof met tassen vol eten en drinken. Ze versieren de graven, maken muziek en maken er een groot feest van.

In de Protestantse kerk wordt Allerzielen niet gevierd, zij herdenken eenmaal per jaar op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Dit jaar valt het op 20 november.

Er zijn tegenwoordig heel veel mensen die geen lid meer zijn van een kerk, maar wel graag iemand willen herdenken. Er zijn steeds meer initiatieven om de mogelijkheid te scheppen om op een andere manier te gedenken.

Sinds vorig jaar organiseert Alma Uitvaartzorg een herdenkingsmiddag.
Op 5 november 2011 is het weer zover en bent u (gelovig en niet gelovig) van harte welkom van 16.00 - 18.00 uur in het Andreashuis in Naarden Vesting. Een jne middag waarbij wordt stilgestaan bij het sterven, maar ook bij het leven. Zo zal Saskia van de Linde zingen onder begeleiding van Alwin Kluit, komt er een koor, worden er verhalen verteld en is er een drankje na a oop. Iedereen in Naarden en omstreken is welkom.

De organisatie is in handen van Alma Uitvaartzorg.
Toegang is gratis, voor de drankjes wordt een vergoeding gevraagd.
Wilt u gegarandeerd zijn van een zitplaats, meldt u dan van te voren aan (vóór 1 november) door een mail te sturen naar of te bellen naar 035 - 6910743.

U vindt Het Andreashuis op de Turfpoortstraat 29, 1411ED te Naarden. (Graag parkeren op het Adriaan Dortsmanplein achter de Turfpoortstraat)

Heeft u nog vragen? Bel naar 035-6910743 of kijk op http://www.almauitvaartzorg.nl
Graag tot 5 november,
Barbara Alma 


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht   volgende »