Bel bij een overlijden 06-31577320 (dag en nacht) X
lezing over zelf-euthanasie

Op welke humane manier kun je je leven beëindigen?
Hoe zit het nou eigenlijk met dat ‘poeder’?
Mag je nou iemand helpen om zelf uit het leven te stappen of niet? 

Omdat er heel veel vragen over dit onderwerp leven, organiseert Alma Uitvaartzorg een lezing in samenwerking met Stichting De Einder en de Coöperatie Laatste Wil. Beiden zullen vertellen over alle ins en outs rond het onderwerp ‘zelf-euthanasie’.
We noemen het expres geen zelfmoord, de avond zal gaan over humane manieren om zelf het leven te kunnen beëindigen.
Op deze avond heeft u tevens de gelegenheid om alle vragen te stellen die u bezighouden. 

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 april  om 19.30 uur in de Witte Kerk op de Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden.
De lezing is gratis toegankelijk.
 Voor een consumptie vooraf of in de pauze wordt een vergoeding gevraagd.

Aanmelden kan via info@almauitvaartzorg.nl, maar u mag ook gewoon binnen komen lopen.

Zelf euthanasie
Door naar de site


U ontvangt ter bevestiging een email

Cremeren

De crematoriumkeuze is vrij, rondom Naarden-Bussum gaat het om Bilthoven, Amersfoort, Amsterdam of Almere.
Een crematorium heeft altijd één of meerdere aula’s voor de afscheidsplechtigheid. Soms is er een ‘familieaula’ voor een klein gezelschap. Van het afscheid kan een geluidsopname worden gemaakt en soms is beeldregistratie mogelijk.

Gebruik van de aula is niet verplicht, het afscheid kan ook plaatsvinden op een andere locatie. De overledene wordt dan daarna ‘en petit comité’ naar het crematorium gebracht. Daar kan dan afscheid worden genomen in een kleine ontvangstkamer of in de crematieruimte.

Aansluitend is er vaak een condoleance, ook dit is niet verplicht. Maar de tijd van ‘slappe koffie met droge cake’ is echt voorbij, crematoria hebben een uitgebreide en heel goede catering.
Zowel voor de aula als voor de koffiekamer staan vaste tijden. Vraag aan de uitvaartleider om wat extra tijd te reserveren, dat biedt wat rust.

Als iedereen de aula heeft verlaten, brengen aulamedewerkers de kist naar de crematieruimte. De crematie vindt meestal plaats aansluitend aan het afscheid. Als u dat wilt mag u mee, de aulamedewerker legt dan precies uit wat er gaat gebeuren.

Eerst wordt het metalen beslag van de kist gehaald, daarna wordt de kist in de oven gezet. De kist gaat dus mee, het vormt zo’n 5% van de as die overblijft. Metaal wat in het lichaam zit, bijvoorbeeld platen van een botbreuk, maar ook edelmetalen, worden later uit de as gefilterd. De metalen worden verzameld en de opbrengst gaat jaarlijks naar een goed doel.

Op de kist wordt een steentje gelegd met het crematienummer. Omdat het steentje niet verbrand, is dat de garantie dat de as hoort bij de overledene. Het verbrandingsproces duurt 1,5 à 2 uur.

De as blijft een maand bij het crematorium, hierna wordt het vrijgegeven. Verstrooien, begraven in een urnengraf of plaatsing in urnenmuur (columbarium) kan bij het crematorium, maar mag ook elders. U krijgt hierover een brief van het crematorium.
Wanneer u de as ophaalt zonder sier-urn, krijgt u deze mee in een blik of kartonnen koker. Hierin zit de as, meestal in een plastic houder, samen met het steentje. De as is vrij zwaar, gemiddeld weegt dit rond de 3 kilo.

Heeft u nog vragen? Bel naar 035-6910743 of kijk op http://www.almauitvaartzorg.nl Barbara Alma 


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht   volgende »